Hans van den Brink

“Altijd twee stappen vooruit denken”

Hans van den Brink is IT-consultant van het eerste uur. Zijn eerste opdracht voor Q&A was die van junior systeembeheerder bij een grote organisatie, waar hij tijdelijk extra capaciteit leverde.

Inmiddels werkt hij al heel wat jaren als IT-consultant in een seniorfunctie. 

Hij doet uitsluitend grote implementatietrajecten en bezoekt samen met Wim de Hoogt opdrachtgevers voor specialistisch advies. Citrix, VMware, Microsoft en Matrix42 kent hij van binnen en van buiten.

“Ik ben gewend om altijd twee stappen vooruit te denken. Weet hoe ik kennis moet vergaren. Deze expertise draag ik ook graag over. Zowel op onze opdrachtgevers als op mijn collega’s.

Verder ben ik bijzonder trots op het feit dat wij als Q&A een van de meest succesvolle resellers zijn als het gaat om implementatie van Matrix42. We hebben inmiddels flink wat kennis en ervaring omtrent de Mobile Device Management implementaties en daardoor vallen we echt op in dit marktsegment.

Ik vind het boeiend om grote organisaties te adviseren. Een nieuwe, frisse blik te brengen. Of dat nu gaat om de wijze waarop een systeem is ingericht of de manier waarop het beheerd wordt. Het doel is altijd hetzelfde: opdrachtgevers helpen hun systemen zodanig in te richten dat het efficiënter wordt én – heel belangrijk – dat de medewerkers er met plezier mee kunnen werken. Een andere aanpak kan heel verhelderend werken. Het geeft me veel voldoening dat ik die expertise kan brengen.

Om dit werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden om ‘orde te scheppen’. Een helicopterview is daarbij onontbeerlijk. Als IT-consultant werk je voortdurend oplossingsgericht en los je calamiteiten snel op. Je moet snel schakelen en vlot doorzien hoe een organisatie werkt.

Als het om leidinggeven gaat, vind ik onderlinge loyaliteit en collegialiteit heel belangrijk. Wederzijds vertrouwen is immers essentieel als het gaat om het goed functioneren van een team.

Het is prettig werken voor Q&A. Het commitment en de betrokkenheid naar elkaar toe is erg groot. Je krijgt als IT-consultant veel vrijheid om beslissingen op je vakgebied te nemen. En er is alle ruimte om je vakinhoudelijk verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen. Ik denk hierin graag mee met Nancy en Wim zodat we de kennis binnen Q&A op de meest effectieve wijze kunnen delen.